Korenine

Najbrž se vsak človek enkrat v življenju vpraša kdo so njegovi predniki, kje so njegove korenine. Spomin seže do svojih starih staršev, če imamo srečo, do pra starih staršev. Za dalje nazaj pa si moramo vzeti čas, se potruditi in iz starih zapisov, ki so shranjeni v arhivih, zbrskati še kaj dalje nazaj.

Če bi včasih ljudje podedovali imena kot danes, se bi velika večina mojih živečih sorodnikov po očetovi strani pisali Korošec, kar daje slutiti, da je nekdo (moj stari oče) bil nezakonski. Tako pa se je ohranil dekliški priimek moje prabaice Elizabete Zmazek. Prav temu priimku sem sledil najprej.

Mamino dekliško ime je Valenko, tudi tej veji še vedno sledim. Predvsem pa iščem živeče daljne sorodnike, ki jih do sedaj nisem poznal. Kar nekaj se jih je našlo, tudi izven Slovenije. Spoznal, in to mi je v največje zadovoljstvo, da so nekateri znanci v resnici tudi sorodniki. Trenutno imam v bazi bližnjih in daljnih sorodnikov 1600  oseb in 556 družin. Na teh straneh ne morem omeniti vseh, le neposredne prednike v vsaki generaciji in morda kakšne tzanimive zgodbe. Med živečimi omenjam ljudi, ki jih do pred kratkim niti nisem poznal ali nisem vedel, da smo v sorodstvenih vezah

Če ima kdo v tej zvezi kakšno vprašanje, koristen nasvet, podatek, dobrodošli s komentarji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja