Šport

Od mladih nog sem se ukvarjal s športom, na prvem mestu je bila košarka. V osnovni šoli sem treniral v takratnem košarkaškem klubu Drava na Ptuju.Fotografija je nastala na enem izmed treningov ob takratnem trenerju Srečkoviču.

Iz tistih časov se je ohranila tudi slika, ko so na Ptuju gostovali košarkaši Olimpije. Imeli smo privilegij, da smo obračali številke na semaforju.


Olimpija na Ptuju (1976)

Košarka je bila šport številka ena tudi v srednji šoli. Spodnja slika je nastala na tekmi ginazijske lige v 1. letniku (1977/78). Ob meni sta Branko Čeh in Milan Zver, naprej je Mitja Letonja. V spodnji vrsti so Zoran Peternel, Srečko Voda in Milko Kosi.

Smo pa v tistih letih svojo energijo sproščali tudi v atletiki (skok v višino in daljino, šprint in kros), v zimskem času je bilo tu seveda smučanje. Danes košarke ne igram več, smučam samo še s tekaškimi, neglede na zimski čas pa največkrat samo tečem. V zadnjih letih veliko kolesarim, nekaj malega pa tudi plavam. V gore sem začel hoditi pozno, najprej s plezalno opremo. Nekaj plezalnih vzponov sva naredila s Slavkom Cimermanom. Z njegovim odhodom pa je odšla tudi moja plezalna strast.

Po dolgem času spet ena košarkaška tekma med dijaki in učitelji konec leta 2011.